YLI 50€ TILAUKSET ILMAN TOIMITUSKULUJA ja aina ilmainen palautus

Kaurilan Saunan tarina

Julkaissut Jaakko Heikkinen

Kaurilan Sauna syntyi vuonna 2009, kun Saara Heikkinen perusti Helsingin Vanhaan Meilahteen yleisen saunan.

Kaurilan yleinen Sauna

                       Kaurilan yleinen sauna

Nykyään Kaurilan Sauna on sertifioitu luonnonkosmetiikan ja kynttilöiden valmistaja. Yrityksellä on myös saunatuotteita tarjoava verkkokauppa sekä myymälä Helsingin Munkkiniemessä. Saunatoiminta keskeytyi vuonna 2020, kun Saara joutui luopumaan omistuksestaan entisissä tiloissa, mutta uusien tilojen etsintä on käynnissä ja saunatoimintaa jatketaan heti, kun sopivat tilat löytyvät. Saara omistaa edelleen yrityksen ja pyörittää sitä yhdessä miehensä Jaakon ja ihanien saunatonttujen kanssa.

Lauri Tähkä Kaurilan saunalla

        Saunalla vieraili myös julkisuuden henkilöitä. Kuvassa Lauri Tähkä

 

Saara nuorena yksinhuoltajana

Saara on aina ollut päättäväinen ja kova tekemään töitä. Hän sai lapsen 17-vuotiaana ja elätti itsensä ja poikansa nuorena yksinhuoltajana työskentelemällä ravintoloissa ja valmistamalla hopeakoruja. Tekemällä kovasti töitä, hän sai rahaa säästöön siten, että pystyi tekemään poikansa kanssa useiden kuukausien reppureissuja mm. Aasiaan ja Uuteen-Seelantiin. Saara on pienikokoinen nainen ja poika oli suurikokoinen ikäisekseen, joten heiltä kysyttiin säännöllisesti ovatko he hukanneet vanhempansa. Sama uteliaisuus, rohkeus ja ennakkoluulottomuus ovat edelleen mukana kaikessa Kaurilan Saunan toiminnassa.      

Saara poikansa kanssa Italiassa vuonna 2000

        Saara poikansa kanssa Italiassa vuonna 2000

Saara rakasti Meilahden kotitalonsa vanhaa hirsistä pihasaunaa ja halusi mahdollistaa saunanautinnon myös muille. Yritystä perustettaessa hänellä oli ajatuksena, että perinteisen suomalaisen saunanautinnon viimeistelisivät hellävarainen luonnonkosmetiikka ja ihanat pellavaiset pyyheliinat. Saara ompelikin ensitöikseen 80 pyyheliinaa saunavieraille.

Ihania naisia Kaurilan saunalla

        Ihania naisia Kaurilan Saunalla

Kosmetiikan ja kynttilöiden syntyminen

Saara etsi kauniisti palavia kynttilöitä ja hajusteettomia herkän ihon saippuoita kauppojen tarjonnasta, mutta ei löytänyt Kaurilan Saunan tunnelmaan sopivia. Hän ryhtyi tuumasta toimeen ja opetteli itse valmistamaan saippuaa ja kynttilöitä.

Kynttilöiden valmistusta vuonna 2017

        Pitsikynttilöiden valmistusta

Saara testasi kosmetiikkatuotteita omalla herkällä ihollaan sekä kuunteli saunavieraiden toiveita tuotteiden ominaisuuksista. Toiminnan alussa Saara myi kosmetiikkaa lähinnä saunalla ja joulun alla Tuomaan markkinoilla, mutta vähitellen kosmetiikkatuotteita haluttiin jälleenmyyntiin. Kaurilan Saunan verkkokauppa perustettiin vuonna 2017 ja oma ihana myymälä avattiin Munkkiniemeen vuonna 2019. Nykyään kosmetiikkaa löytyy laaja valikoima mm. Ruohonjuuren myymälöistä.

 

        Saara Tuomaan markkinoilla vuonna 2016

Pyyhkeiden ja kylpytakkien tarina

Kuten edellä mainittiin, Saaran taival yrittäjä alkoi 80 pellavaisen pyyhkeen ja laudeliinan ompelemisesta saunavieraille. Pellavapyyhkeistä pidettiin ja niitä haluttiin ostaa. Kaurilan Saunan pellavapyyhkeet ja laudeliinat/käsipyyhkeet valmistetaan edelleen käsityönä Helsingissä, nykyään ompelimo Kensyrin ihanien naisten toimesta. Vähitellen mukaan tulivat myös Saaran suunnittelemat ihanat kylpytakit, jotka ommellaan niin ikään Kensyrin toimesta Helsingin Katajanokalla.

Vuonna 2020 halusimme laajentaa valikoimaa ihanille ja helposti kuivuvilla Hamam-pyyhkeillä ja kylpytakeilla. Löysimme laadukkaita valmistajia Turkista ja muualta Euroopasta ja näitä tuotteita myydään Saunatonttu by Kaurilan Sauna brändillä.

Vuonna 2021 halusimme perustaa tekstiilituotteille oman verkkokaupan osoitteeseen pyyhe.com. Uuden verkkokaupan myynnistä lahjoitetaan 1% ikimetsien hyväksi ja se ilahduttaa meitä suuresti.

Yritys kasvoi vähitellen

Saara teki töitä yksinyrittäjänä vuodet 2009 – 2017. Hän siivosi ja lämmitti saunaa, kantoi puita ja saunotti asiakkaita yleisillä vuoroilla. Työpäivän jälkeen alkoi korujen, ja myöhemmin kosmetiikkatuotteiden, kehittäminen, valmistus ja pakkaaminen ensin omassa keittiössä, ja sitten pienessä työhuoneessa Meilahdessa.

Kaurilan sauna_Saara valmistaa koruja

                               Korujen valmistusta

Ensimmäinen Kaurilan Saunan työntekijä oli ihana Maili, joka on nykyään kuin Saaran oikea käsi. Myöhemmin avuksi tuli Jaakko, joka vastaa myynnin ja markkinoinnin ohella tietokonehommista, jotka eivät Saaralta meinaa mitenkään luonnistua. Nykyään yritys työllistää vuodenajasta riippuen 5-10 ahkeraa saunatonttua.

Kaurilan saunatonttuja

        Kaurilan saunatonttuja, toimistokoira Doris ja hänen veljensä Hugo

 

Saara ja Jaakko rakastuivat Kaurilan yleisen saunan lauteilla, kuinkas muutenkaan.

 Kaurilan sauna_Jaakko ja Saara

        Saara ja Jaakko

 

Nimen alkuperä

Vaikka Kaurilan sauna on ollut alusta lähtien helsinkiläinen yritys, nimen alkuperä johtaa Pohjois-Karjalaan ja Kaurilan kylään. Kaurilan vuonna 1894 rakennettu rautatieasema jäi tyhjilleen 90-luvun alussa ja Saaran perhe siirsi sen nykyiselle paikalleen Meilahteen.

 Kaurilan asema Kaurilassa

       Kaurilan asema Kaurilassa

Ja Meilahdessa

Kaurilan asema Helsingissä

Tontilla oleva pihasauna siirrettiin Tuusulasta samoihin aikoihin ja siihen perustettu yleinen sauna nimettiin Kaurilan Saunaksi. Nykyään kyseiset rakennukset ovat yksityiskäytössä ja Kaurilan Saunan tuotantotilat sijaitsevat Helsingin Pitäjänmäellä.

Työpöytien rakentamista uusissa tiloissa vuonna 2020

        Työpöytien rakentamista uusissa tiloissa vuonna 2020

Kaurilan Saunan tarkoituksena on tarjota asiakkailleen ekologisesti ja eettisesti kestäviä laadukkaita tuotteita, jotka tuovat iloa käyttäjälleen. Tuotteet valmistetaan edelleen käsityönä samalla rakkaudella, kuin aina ennenkin.

  

Kaurilan sauna_kaurashampoon valmistamista

                       Kaura shampoita valmistumassa

Saunominen on rakas harrastus Saaralle ja Jaakolle ja uusi yleinen sauna avataan heti, kun sille löytyy sopiva paikka. Haaveena on ympäri vuoden auki oleva sauna meren rannalta. 

Ihanaa kesää ja nautinnollisia saunahetkiä!

Toivoo Jaakko ja koko Kaurilan Saunan väki.

Kaurilan sauna Jaakko

 

 

 

Uudempi julkaisu →Jätä kommentti

Huom, kommentit hyväksytään ennen julkaisemista

Suomi
Suomi