YLI 50€ TILAUKSET ILMAN TOIMITUSKULUJA ja aina ilmainen palautus

Suolakuorintoihin inspiraatiota saksalaisesta saunakokemuksesta

Julkaissut Terhi Laakso

Suolakuorinnan alkulähteille pääsemme Saaran kertoessa työmatkasta Saksaan ja kokemuksistaan saksalaisessa saunassa. Saksassa on ihan omanlaisensa saunakulttuuri ja Saara ihastui sikäläiseen tapaan hemmotella itseään saunassa. Sauna oli todellakin paikka, jossa tehtiin hoitoja, ja jossa rentouduttiin oikein urakalla.  Saunaan mennessä telineissä oli mm. erilaisia kuorintoja ja naamioita, jotka tehtiin nimenomaan saunoessa. Suomessa olemme ehkä tottuneet tekemään kuorinnat ja muut hoidot saunonnan lomassa pesuhuoneen puolella ja silloin hoitotoimenpiteet ovat yleensä aika kiireisiä, eikä niistä ehdi juuri nauttimaan. Saksassa jokaisella saunassa kävijällä oli valtava pyyhe, jolla lauteet suojatiin – myös se kohta, jolle jalat tulevat istuessa. Iho ei siis missään kohtaa osu lauteisiin. Näin tietysti hoitotuotteetkaan eivät pääse sotkemaan lauteita, kun esimerkiksi kuorintaa levitetään ja hierotaan vartalolle. ”Tämän saunakokemuksen jälkeen minulla oli täydellisen hoivattu olo” hymyilee Saara muistellessaan. ”Tämä antoi minulle todella inspiraation kehittää suolakuorintoja ja kannustaa ihmisiä tekemään kuorinta saunoessa” jatkaa Saara. 

Ruususuolakuorinnassa on ihoa kosteuttavaa kookosöljyä. Kookosöljy on yleensä Suomen oloissa kiinteää. Ruususuolakuorintaan lisätään sekoitus ihoa helliviä kasviöljyjä. Kaurilan Saunan luonnonkosmetiikkatuotteet valmistetaan käsityönä Helsingissä.
Ruususuolakuorinnat valmistetaan käsityönä Helsingissä. 

Kuorivaksi ainesosaksi valittiin ruususuola

Suolakuorintaa kehittäessään suolaksi valikoitui ruususuola, joka ei sula yhtä nopeasti kuin merisuola, vaan antaa enemmän työstöaikaa. ”Usein suolakuorinnoissa on vain suola ja kookosöljy, mutta minä halusin lisätä kuorintaan vielä muita ihania ihoa kosteuttavia öljyjä” kertoo Saara. Kuorinnassa onkin kookosöljyn lisäksi manteliöljyä, arganöljyä, sheavoita sekä mangovoita. Saara halusi valita muut öljyt niin, että suihkussa käynnin jälkeen iho jää kosteutetuksi ja pehmeäksi, mutta ei liian rasvaisen oloiseksi.

 

Saara rohkaisee käyttämään suolakuorintaa saunoessa

”Saunan lämmössä iho on pehmeä ja saunan kosteus auttaa ihoa vastaanottamaan kasviöljyjä” Saara toteaa. ”Kun kuorinnan tekee saunassa kaikessa rauhassa, saavat kuorinnan kasviöljyt imeytyä ihoon koko hieronnan ja saunassa olon ajan. Kannattaa vain muistaa suojata lauteet pyyhkeellä, niin säästyy ylimääräisiltä saunan pesuilta”, muistuttaa Saara vielä lopuksi. 

Ruususuolakuorinnat löydät vekkokaupastamme täältä!

Kaurilan Saunan Ruususuolakuorintoja on 5 erilaista ihanaa tuoksua.

 

 

← Vanhempi julkaisuJätä kommentti

Huom, kommentit hyväksytään ennen julkaisemista

Suomi
Suomi