YLI 50€ TILAUKSET ILMAN TOIMITUSKULUJA ja aina ilmainen palautus

Ruokasooda ja deodorantit

translation missing: fi.blogs.article.author_on_date_html

Kaurilan Sauna haluaa tarjota asiakkailleen mahdollisimman hellävaraisia ja samalla tehokkaita deodorantteja. Olemme testanneet laajasti erilaisia reseptejä ja todenneet, että ruokasooda on paras vaihtoehto epätoivottujen hajujen neutraloimiseen. Sooda toimii erityisen hyvin deodoranteissa, koska se on antibakteerinen ja emäksinen luonnontuote, joka tasapainottaa happamien kainaloiden PH-arvoa.

Viime vuosina olemme saaneet lukea blogikirjoituksia, joissa on epäilty luonnon deodoranteissa olevan ruokasoodan aiheuttavan monille iho-oireita. Ongelma on ilmeisesti melko uusi ja se on yhdistetty lähes yksinomaan deodorantteihin. Tämä tietysti aiheuttaa kummastusta, koska ruokasooda on yleinen ravintoaine lähes jokaisessa kodissa ja sitä on käytetty ihon hoitoon ja kodin puhdistukseen iät ja ajat.

Kokemuksiemme mukaan luonnollisten deodoranttien käytöstä aiheutuneista iho-oireista suurimman osan on aiheuttanut jokin muu kuin ruokasooda.

Tiedossamme on useita tapauksia, joissa luonnon deodoranteista iho-oireita saanut ”soodalle allerginen” henkilö on käyttänyt Kaurilan Saunan Hajusteetonta Vegaanista Deovoidetta ilman oireita. Miten tämä on mahdollista?

 Arviomme mukaan syy voi olla joku tai jotkut seuraavista:

  1. Ruokasooda ei ole allergeeni.

Yhdysvalloissa tehtyjen laajojen tutkimusten mukaan sooda ei kuulu aineisiin, jotka aiheuttavat allergiaa. Tämä ei tietenkään tarkoitus sitä, etteikö siitä voisi saada iho-oireita, mutta se on hyvin harvinaista. http://inskin.vmvhypoallergenics.com/baking-soda-allergen-or-not-an-allergen/

 

  1. Mehiläisvaha on allergeeni

Erittäin suuri osa markkinoilla olevista luonnollisista deovoiteista sisältää mehiläisvahaa (Cera Alba). Mehiläisvaha on ominaisuuksiltaan paras tuote pitämään deovoiteen voidemaisena ja sitä käytetään erittäin yleisesti myös muussa luonnonkosmetiikassa, esim.  huulivoiteessa. Myös Kaurilan Saunan metallipurkissa olevassa tavallisessa deovoiteessa käytetään mehiläisvahaa.

Mehiläisvahan hyvin ominaisuuksien kääntöpuolena on sen osalle käyttäjistä aiheuttamat iho-oireet. http://inskin.vmvhypoallergenics.com/honey-beeswax-propolis-allergen-not-allergen/

 

  1. Eteeriset öljyt sisältävät allergeeneja

Kaurilan Sauna käyttää hajusteellisissa tuotteissaan vain huippulaatuisia luomulaatuisia eteerisiä öljyjä ja niiden määrä tuotteissa on erittäin pieni. Siitä huolimatta kaikki eteeriset öljyt sisältävät allergeeneja, jotka on aina mainittu INCI -tiedoissa. https://www.healthline.com/health/essential-oil-allergic-reaction#common-culprits

 

On myös hyvä huomata, että kainaloiden ihon terveyteen vaikuttavat myös monet muut asiat kuten:

-       hiki

-       sheivaus tai muu karvojen poistaminen

-       pesuaineet

-       ihovoiteet

-       vaatetus

 

Hiki voi tosiaan aiheuttaa allergisia oireita.

Kun teollisista hikoilua estävistä antiperspiranteista siirrytään luonnollisiin deodorantteihin, on tyypillistä, että kainalot saattavat olla aluksi normaalia kosteammat. Hiki voi tutkitusti aiheuttaa allergisia oireita ja tämä saattaa olla yksi syy mahdollisiin iho-oireisiin luonnonmukaisten deodoranttien käytön ensimmäisinä kuukausina. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/30075993/

 

Mitä sitten pitäisi tehdä, jos saa iho-oireita?

Huolimatta siitä mitä deodoranttia käyttää, on aina hyvä pestä kainalot ennen deodorantin laittamista. Erityisen herkkäihoisten kannattaa pestä kainalot myös ennen nukkumaan menoa. Lisäksi on hyvä kiinnittää huomiota pesuaineisiin ja varsinkin kainalokarvojen poistamiseen, joka saattaa olla kainaloiden herkälle iholle erityisen haastavaa.

 

Mitä kannattaa tehdä, jos epäilee olevansa soodalle allerginen tai herkistynyt?

Tämä on erittäin helppo kokeilla kotioloissa. Sooda-allergian voi todentaa tai poissulkea helposti siten, että sekoittaa pienen määrän ruokasoodaa veteen tai öljyyn ja levittää iholle. Mikäli sooda ei aiheuta iho-oireita, kannattaa rohkeasti kokeilla Kaurilan Saunan Vegaanisia Deovoiteita tai Vegaanista Deopalaa.

← translation missing: fi.blogs.article.older_post

Suomi
Suomi