Joko tunnet hiekka- ja suolasaippuat?

Posted by Terhi Laakso on

Hienojakoinen hiekka ja erilaiset suolat ovat erinomaisia raaka-aineita, jotka nostavat saippuoiden pesuominaisuudet uusiin ulottuvuuksiin. Tässä jutussa tutustumme Kaurilan Saunan hiekka- ja suolasaippuoihin.

Kaurilan Saunan Kuoriva hiekkasaippua puhdistaa tehokkaasti ja hellävaraisesti.

Kaurilan Saunan saippuataituruus kiteytyy tehokkaasti kuoriviin hiekkasaippuoihin ja lempeästi peseviin suolasaippuoihin. Helsingin Pitäjänmäellä käsityönä valmistettujen laatusaippuoiden puhdistavasta tehosta pääsee nauttimaan niin hajuttomana kuin monilla ihanilla tuoksuillakin ryyditettynä. Tuoksunsa Kaurilan Saunan saippuat ammentavat eteerisistä eli haihtuvista öljyistä, jotka valmistetaan höyrytislaamisen avulla kasvien eri osista. Keinotekoisia hajusteita ei Kaurilan Saunan luonnonkosmetiikkalaatuisissa saippuoissa käytetä lainkaan — selvähän se! 


Kaurilan Saunan suosituin saippua on perinteinen merisuolasaippua, vaikka kuorivat hiekkasaippuat ovatkin nostaneet viime aikoina menekkiään melkoisesti. Vahvasti kuorivista hiekkaisaippuoista asiakkaiden suosikiksi on kivunnut sitruunaruoholta tuoksuva versio, jonka raikkaus saa aistitkin avautumaan.


Kaurilan Saunan hiekkasaippuat kuorivat tehokkaasti


Inspiraatio Kaurilan Saunan Hiekkasaippuaan kehkeytyi Jaakon vanhempien mökillä Längelmäveden rannalla. jossa Saara istui huljutellen jalkojaan vedessä ja pyöritellen hienojakoista hiekkaa käsissään. Saara havaitsi hiekan hellivän kosketuksen ja siltä istumalta hän alkoi pohtia hiekan hyödyntämistä ihonhoitotuotteiden raaka-aineena. 

Tuumasta toimeen oli lyhyt matka ja pian Ponsanlahden rannan hienojakoista hiekkaa lapioitiinkin jo laiturille kuivumaan. Kuivunut hiekka kuljetettiin muovilaatikoissa Helsinkiin, jossa ensimmäiset testisaippuat valmistettiin isolla innolla. 

Näin saivat siis alkunsa Kaurilan Saunan hiekkasaippuat, joiden sisältämät pikkuruiset hiekanjyväset kuorivat ihoa jättäen sen samettisen pehmeäksi. Nykyisten Kaurilan Saunan saippuoiden hiekka on toki asiaan kuuluvasti puhdasta hiekkaa eikä Längelmäveden pohjan antimia enää hyödynnetä.

- Hiekkasaippualla on ihana hieroa jalkapohjat ja tarvittaessa koko keho, jos haluaa itsensä oikein puhtaaksi, Saara kannustaa.

 

Kuorivia hiekkasaippuoita on kahdessa eri tuoksussa sekä tuoksuton versio.

 

Miksi iho kannattaa kuoria säännöllisesti?


Ihomme uusiutuu alati ja uusien ihosolujen synnyttyä vanhaa solukkoa kertyy ihon pinnalle hilseileväksi kerrokseksi. Tämän tuloksena iho saattaa näyttää samealta ja epätasaiselta.
Ihon kuorittaessa eläköityneeestä ihosolukosta päästään eroon, jolloin iho näyttää heleämmältä ja elinvoimaisemmalta. Ihon säännöllinen kuoriminen varmistaa myös sen, että hipiälle levitellyt ihonhoitotuotteet imeytyvät ihoon ihanteellisesti.

Kuorimisesta on kosolti muitakin hyötyjä: se laittaa vipinää pintaverenkiertoon, antaa kyytiä selluliitille ja saa ihon näyttämään tasaisemmalta ja tuntumaan samettisen pehmoiselta. Ihon kuoriminen on myös oivallinen ase kaikenlaisia näppylöitä ja bikinirajan sisäänpäin kääntyneitä karvoja vastaan.

Hiekkasaippuakuorinta kannattaa tehdä suihkussa lämpimälle ja kostealle iholle pyörivin liikkein. Hiekkasaippua on kuorintakaverina hyvin tehokas, joten muistathan pitää otteesi kevyinä ja hellävaraisina. Hiekkasaippua sopii erityisen hyvin jalkapohjien ja muun vartalon ihon kuorintaan. Kasvoille sitä ei ole tarkoitettu käytettäväksi.

Sopiva kuorintatahti on normaalille iholle noin kerran viikossa. Kuivaihoisille riittää yleensä kuorinta kahden viikon välein. Jos iho on hyvin rasvoittuvaa tyyppiä, voi kuorinnan tehdä parikin kertaa viikossa. Kuorintahommista ei kuitenkaan kannata stressata vaan ihoa voi aivan mainiosti kuoria myös silloin, kun siltä tuntuu. Tärkeää on tehdä kuorintahetkistä hemmottelevia, lempeitä ja kiireettömiä. 


Hiekkasaippuoilla autonrassaajakin puhdistaa kätensä putipuhtaiksi!


Kuorivuutensa lisäksi hiekkasaippuat ovat todellisia superpesijöitä, joilla jopa moottoriöljystä likaantuneet kädet saa puhtaaksi varsin vaivattomasti ja mikä parasta: ilman kovia kemikaaleja. Paljasjalkakävelijätkin saavat nurmikon jäljet pestyksi pois hämmästyttävän tehokkaan hiekkasaippuan avulla. Suosittelemme testaamaan pesutehoa kovissakin koettelemuksissa!


Kaurilan Saunan Jaakko on huomannut hiekkasaippuan olevan ainoa pesuaine, jolla minkä tahansa aineen saa sukkelasti putsatuksi käsistä.

- Teimme testin bitumiliuoksella, jota yritettiin pestä pois normaalilla nestesaippualla, Fairy-astianpesuaineella ja Kaurilan Saunan tuoksuttomalla hiekkasaippualla. Hiekkasaippua oli pesuaineista ainoa, jolla kädet puhdistuivat täysin, Jaakko kertoo kokeestaan.

Tyytyväisenä hän suositteleekin tuoksutonta hiekkasaippuaa kaikille remonttireiskoille ja autonrassaajille. 

- Tavalliset käsien tehopesuun tarkoitetut saippuat on karmeita myrkkyjä. Yhtä puhtaaseen lopputulokseen pääsee ekologisesti ja ihoystävällisesti hiekkasaippualla, Jaakko kehuu.

Katso Jaakon testausvideo tästä!Suolasaippuat puhdistavat ja ravitsevat ihoa


“Suolaa, suolaa enemmän suolaa”, loitsivat entisaikojen silmänkääntäjät taikatemppuja tehdessään. Sangen simppeliltä vaikuttava suola onkin loistava raaka-aine, joka saippuaankin käytettynä tekee melkeinpä pieniä ihmeitä. 


Tiesitkö, että merisuolasaippua oli Kaurilan Saunan ensimmäinen kosmetiikkatuote? Alun perin Saara kehitti suolasaippuan omaan tarpeeseensa; atooppiselle iholleen eivät markkinoilla olleet teolliset saippuat sopineet. Omasta käytöstä merisuolasaippua levisi Kaurilan yleiseen saunaan, jossa se useiden vuosien ajan pesi ja ilahdutti löylyttelijöitä. 


Hellävarainen merisuolasaippua sopii loistavasti niin käsien kuin vartalonkin pesuun. Tästä saippuasta on kehkeytynyt Jaakon ylivoimainen suosikki käsienpesupuuhiin, koska merisuolasaippua huuhtoutuu pois helposti eikä kuivata käsiä lainkaan.

- Meillä on suolasaippua käytössä kotona jokaisella käsienpesupisteellä. Lisäksi pesemme sillä toisemme saunomisen yhteydessä. Meillä on käytössä Annansilmän Aittojen vartaloharjat ja mikään ei tunnu niin hyvältä kuin kunnon pehmoharjapesu rakkaan puolison toimesta, Saara kertoo ja paljastaa samaan hengenvettoon:

- Jaakko on herkkä tamperelainen ja hänelle käy vain pehmein harja. 

 

Legendaarisen suolasaippuan moninaiset hyödyt


Suolasaippua on niittänyt kosolti mainetta pesuhommien ykköstykkinä. Onpa sitä toisinaan kutsuttu jopa “ihonhoidon salaiseksi aseeksi” —  eikä syyttä! Mineraalirikkaan suolan ansiosta saippua ravitsee ihoa puhdistaen sitä lempeästi. Kaurilan Saunan merisuolasauppua sopii erinomaisesti myös atooppiselle iholle.
Suolasaippua onkin niittänyt suosiota eteenkin kuivaihoisten keskuudessa. Syy on tämä: suolasaippua sitoo ihoon kosteutta samalla kun sen mineraalit ravitsevat ihoa. Kuivattavista vaikutuksista ei siis tarvitse lainkaan olla huolissaan  —  päin vastoin suolasaippualla peseminen auttaa ihoa säilyttämään kosteustasapainonsa. 

Koska suola sisältää antibakteerisia ominaisuksia, suolasaippua rauhoittaa ärtynyttäkin ihoa hilliten sen tulehduksia. Siksi suolasaippua onkin loistovalinta myös epäpuhtaalle, rasvaiselle ja sekaiholle. Tasapainottavasta suolasaippuasta moni onkin löytänyt kauan kaivatun apurin taistelussa finnejä ja ihon epäpuhtauksia vastaan.  

Monen ylistävät suolasaippuoita myös siksi, että niillä on miedosti ihoa kuoriva vaikutus. Kannattaa kuitenkin huomata, että suolasaippuat kuorivat ihoa vain hyvin, hyvin lempeästi; vahvempaan vartalon ihon kuorintaan suosittelemme hiekkasaippuoita. Kaurilan Saunan ylellisen tuntuisten suolasaippuoiden sisältämät suolakiteet sekoittuvat pestessä saippuavaahtoon, jolloin pesukokemus on ihoa hellivä ja lempeän hellävarainen.

 

Kaurilan Saunan suolasaippuat pesevät koko kehon kasvoista varpaisiin


Hiekkasaippuoiden tapaan myös Kaurilan Saunan suolasaippuat valmistetaan artesaanihengessä Helsingin Pitäjänmäessä. Monikäyttöisillä ja lempeästi pesevillä suolasaippuoilla voit pestä puhtaaksi koko kehon kasvoista varpaisiin saakka. Jotkut lyhyttukkaiset ylistävät Kaurilan Saunan suolasaippuoita myös hiustenpesuhommissa. Kermaisesti vaahtovien suolasaippuoiden pesutuntuma ylellinen ja siksi nämä saippuat sopivatkin oivallisesti hemmotteleviksi suihkuseuralaisiksi.
Kaurilan Saunan suolasaippua-apajilla on mistä valita! Hurmaavan Hamppusuolasaippuan pohjana on kotimainen, omega-rikas hamppuöljy. Ruususuolasaippua puolestaan on valmistettuoliiviöljypohjaan mineraalirikkaasta ruusu- eli kristallisuolasta, joka väriltään vaaleanpunaisena tuo tähän saippuaan söpöyttä ja suloisuutta.

Savisuolasaippua on suunniteltu aivan erityisesti kasvojen ja parran pesuun sekä sheivaukseen. Tämä saippuasankari ammentaa ensiluokkaisen tehonsa merisuolasta, kaoliinisavesta sekä camelina- eli kitupellavaöljystä ja muista korkealaatuisista kasviöljyistä. Camelinasuolasaippuan pääainekset ovat nimensäkin mukaisesti kotimainen camelinaöljy ja merisuola ja Merisuolasaippua on tehty korkealaatuisista kasviöljyistä ja merisuolasta. 

Kaurilan Saunan kaikkia suolasaippuoita on saatavilla sekä metalli- että pahvirasioissa. Pahviin pakattu suolasaippua on ekologinen täyttöpakkaus metalliselle versioille.


Saippua-apajillemme ampaiset näppärästi tästä!

 

← Older Post Newer Post →Leave a comment