5 syytä valita luonnonkosmetiikka

Posted by Terhi Laakso on

 

  1. Eeettisyys

Luonnonkosmetiikan valmistuksessa suositaan luonnonmukaisia raaka-aineita, joiden alkuperä on pystyttävä jäljittämään. Uhanalaisia kasveja ei käytetä ja geenimuunneltujen raaka-aineiden käyttö on kielletty. Mineraalipitoisten raaka-aineiden hankkiminen ei saa tuhota maisemaa tai saastuttaa ympäristöä.

 

  1. Tuotteet testataan ihmisillä

Luonnonkosmetiikkaa ei testata eläinkokeilla. Kaikkien tuotteiden tulee olla turvallisia käyttää ja tämä varmistetaan testaamalla tuotteet vapaaehtoisilla. Dermatologiset testit tehdään lääkärien valvonnassa.

 

  1. Tuotteiden valmistus ja pakkaus

Tuotteiden valmistuksessa käytetään mahdollisimman yksinkertaisia menetelmiä, jotka säilyttävät raaka-aineiden luonnolliset ominaisuudet. Valmiin tuotteen tulee olla mahdollisimman täydellisesti ja nopeasti biohajoava. Biologiset, mekaaniset ja fysikaaliset valmistusmenetelmät ovat sallittuja. Klooria ei saa käyttää tuotannossa. Pakkausmateriaalin tulee myös olla mahdollisimman ekologista. Eläinten ja ympäristön hyvinvoinnista huolehditaan kaikissa tuotannon vaiheissa.

 

  1. Ympäristön hyvinvoinnin puolesta

Luonnonkosmetiikan raaka-aineiden tuotannossa, hankinnassa ja itse tuotteiden valmistamisessa minimoidaan ympäristöön kohdistuvat haitat. Raaka-aineet ovat suurelta osin kasviperäisiä ja näistäkin osa on luomutuotettua. Luonnosta kerättävät villikasvit kerätään vastuullisesti, lajeja vaarantamatta. Osa raaka-aineista on esimerkiksi elintarviketeollisuudessa jäävien sivutuotteiden hyödyntämistä, kuten luomualkoholi.

 

  1. Kohti kestävämpää tulevaisuutta

Luonnonkosmetiikan kehittyminen ja kuluttajien kasvava kiinnostus on saanut myös ns. kemikaalikosmetiikan toimijat heräämään. Luonnollisten raaka-aineiden käyttö on lisääntynyt, pakkausmateriaalit vähentyneet ja painomusteitakin vaihdettu vähemmän kuormittaviin. Välillä vastaan tulee viherryttämistä, mutta silti kaikki toimet vievät koko alaa kohti kestävämpää tulevaisuutta.

 

Sertifioitua luonnonkosmetiikkaa

Kaurilan Sauna on Pro Luonononkosmetiikka Ry:n jäsen ja Kaurilan saunan kosmetiikkasarjalla on Fi-Natura luonnonkosmetiikka -sertifikaatti.

Käyttämällä Kaurilan Saunan kosmetiikkaa voit olla varma siitä, että tuotteet ovat turvallisia käyttää ja ne on tuotettu eettisesti ja ekologisesti luontoa kunnioittaen.

 

← Older PostLeave a comment