Saunahunaja hoitaa ja hemmottelee — saunahunajan käyttö ja hyödyt

Posted by Terhi Laakso on

Puhdistautumisen lisäksi saunomiseen liittyy olennaisesti rentoutuminen ja itsensä hemmottelu, johon konstit ovat monet. Iholleen voi sivellä vaikkapa turve- tai savinaamion tai saunahunajaa, johon tässä jutussa erityisesti keskitytään.


Saunominen tekee ihmiselle kokonaisvaltaisesti hyvää. “Kun soivat kiukaan mustat urut, unhoittuvat arjen surut”, todetaan osuvasti perinteisessä saunataulussa. Ja tottahan tuo on: saunassa mielen hyörinä rauhoittuu ja hyvä olo hiipii kehoon. Ei olekaan ihme, että saunominen on monelle kanssakulkijallemme pyhyyttä lähentelevä kokemus. 


Hurmaava hunaja tekee monipuolisesti hyvää


Saunahunaja on monikäyttöinen hemmottelutuote, joka edullisena ja näppäränä valintana on oivallinen saunaseuralainen. On kätevää, kun yhdellä tuotteella hoitaa hemmotellen koko kehon päästä varpaisiin! 


Saunahunajaa voi käyttää virkistävänä, uudistavana ja heleyttävänä kasvonaamiona tai levittää koko vartalolle saunomisen tuoksinassa. Ihoa ravitseva ja kosteuttava hunaja kirkastaa ihoa tehden sen ihanan pehmeäksi.

Saunahunaja kannattaa levittää lempein liikkein kostealle iholle, jolloin hunajan kevyesti kuoriva vaikutus pääsee oikeuksiinsa. Hunajan annetaan vaikuttaa iholla saunomisen ajan. Saunan jälkeen ihoon imeytymätön hunaja suihkutellaan pois - ja kas: iho jää ihanan pehmeäksi ja ravitun tuntuiseksi.


Myös hiukset ja hiuspohja hyötyvät kosteuttavasta ja ravitsevasta hunajahoidosta. Hiero siis kosteisiin hiuksiin ja hiuspohjaan hunajaa ja anna sen vaikuttaa saunomisen ajan. Pese lopuksi hiukset suihkussa. Hunajahoidon tuloksena hiukset jäävät kauniin kiiltäväksi ja päänahan kuivuudesta johtuvat kutinatkin kaikkoavat.


Kaurilan Saunan Saara levittelee löylytellessään saunahunajaa ihan koko vartalolle. Hunajaiset hiuksensa hän suojaa saunomisen ajaksi hiushupulla, jottei tukka kuumenisi liikaa.
- Rakastan hunajaa ja sitä kaikkea ihanaa, mitä se tekee iholleni, Saara huokaisee.

Saunahunajan hyödyt kauneuden tukena

Tiesitkö, että hurmaavalla hunajalla on antibakteerisia ja tulehdustakin lievittäviä ominaisuuksia? Saunahunajasta loihdittu kasvonaamio puhdistaa tukkeutuneita ihohuokosia ehkäisten myös finnien ja mustapäiden syntymistä.  

Kahmalokaupalla antioksidantteja, entsyymejä ja probiootteja sisältävä hunaja on ravitseva luonnontuote parhaasta päästä - tämän tiesivät jo muinaiset egyptiläiset. Säännöllisesti tehty, moniaistillisesti hemotteleva saunahunajahoito auttaa pitämään ihon nuorekkaan kimmoisana ja elinvoimaisena. Ihoa ravitseva saunahunaja kosteuttaa ja puhdistaa ihoa aina jalkapohjista kasvoihin saakka. 

Nilsiäläismehiläisten tuottamaa erämaahunajaa saunojan iloksi

Kaurilan Saunan saunahunaja on nilsiäläismehiläisten kullankeltainen taidonnäyte, jonka ne ovat valmistaneet vadelman, horsman, hillan, pajun, puolukan sekä luomupelloilla kasvavien apiloiden kukkien medestä. Puhdas erämaaluonto ja raikas ilmasto tuovat syvyyttä ja puhtautta tähän korkealaatuiseen saunahunajaan. Hunajan toimittaa Kaurilan Saunalle pieni nilsiäläinen perheyritys, jonka juuret juontavat vuoteen 1936 saakka. 


Hunajaa ihonpuhdistukseen ja hiusten hoitoon

Hunajasta on paljon iloa luonnollisen kauneuden tukena — myös muualla kuin löylytellessä. Kaurilan Saunan Saara esimerkiksi puhdistaa hunajalla kasvonsa aamuin illoin.
- Hunaja putsaa tehokkaasti tukkeutuneita ihohuokosia. Samalla se ravitsee ihoa, Saara kertoo. Pintakuivuuteen taipuvaisen ihonsa vuoksi hunaja on hänelle varsinaisia puhdistustuotteita mieluisampi valinta.

Tulehduksia lievittävien ja antibakteeristen ominaisuuksien vuoksi Saara on huomannut hunajahoidon tepsivän myös satunnaisesti ilmaantuviin hormoninäppyihin.
- Myös perheemme teinit ovat saaneet hyviä ihonhoitotuloksia hunajalla, Saara lisää.


Hän levittää hunajaa kasvoilleen aamuin illoin ja antaa sen vaikuttaa jonkin aikaa (3-15 minuuttia) muuta puuhastellessaan. Sen jälkeen hän huuhtoo ihoon imeytymättömän hunajan pois runsaalla vedellä — ja kas: hunajan ihoa uudistava vaikutus auttaa pitämään ihon nuorekkaana ja elastisena.

- Kun käytän hunajaa ihonhoidossa, tunnen oloni erityisen hoivatuksi. Ihoni tuntuu kosteutetulta ja kimmoisalta, Saara summaa hunajan hyötyjä. 

Hän käyttää hunajaa myös hiusten pesun jälkeen hiusnaamion tai hoitoaineen tavoin. Kosteisiin hiuksiin vaivattomasti levittyvä hunaja tuo tukkaan kauniin kiillon ja kosolti elinvoimaa.


Lisävinkki: Hunajaa voi mitä mainioimmin hyödyntää myös "partavaahtona". Eikä tässä vielä kaikki: monivaikutteinen hunaja rauhoittaa myös liiasta auringosta punoittavaa ihoa. Hunajaisen hoidon voi siis mainiosti tehdä iholleen paisteisen päivän päätteeksi.

Hurmaavasta hunajasta on siis todella moneksi — valjasta sinäkin tuon kotimaisen luonnontuotteen moninaiset hyödyt hyvinvointisi tueksi!

← Older Post Newer Post →Leave a comment