Kaurilan Sauna haluaa lisätä hyvän määrää maailmassa

Posted by Terhi Laakso on

Kaurilan Saunan tuotteissa yhdistyvät ekologisuus, mutkaton toimivuus, esteettisyys ja arjen luksus. Mutta mikä on ajatusmaailma mainioiden tuotteiden takana? Siihen tutustumme tässä jutussa. 

Ei ole tietenkään sattuman summaa, että Kaurilan Sauna valmistaa käsityönä luonnonkosmetiikkaa “tavallisen” kosmetiikan sijaan. Luonnon vaaliminen, ekologisuus ja eettisyys ovat yrityksellemme tärkeitä arvoja. 

Tykkään itsekin käyttää ihollani ja hiuksissani yksinkertaisia tuotteita, jotka todella toimivat. Esimerkiksi kosteusvoiteena hyödynnän shea- eli karitevoita, kasvojen syväpuhdistukseen hunajaa ja niin edespäin. Kauneudenhoidon ei todellakaan tarvitse olla purkkiviidakossa samoilua tai monimutkaista kikkailua! Itse inspiroidun simppeleistä ratkaisuista, luonnon antimista ja vanhan kansan viisaudesta. 

Olen herkkäihoinen ja saan välittömiä reaktioita esimerkiksi “peruskosmetiikan” säilöntäaineista. Tiedän, etten ole ongelman kanssa yksin! Jo oman kokemukseni pohjalta minulle on tärkeää, että kaikki Kaurilan Saunan tuotteet ovat säilöntäaineettomia ja senkin puolesta hellävaraisempia iholle. 

Saaralle on tärkeää, että kaikki Kaurilan Saunan tuotteet ovat mahdollisimman luonnollisia.

Käsityöläisyyttä ja ihmisten osaamista arvostaen

Minulle on kunnia-asia, että valmistamme aitoja tuotteita käsityönä ihmistä ja muuta luontoa kunnioittaen. Rehellisyys ja läpinäkyvyys ovat yrityksellemme tärkeitä arvoja; tuotteiden takana on pystyttävä seisomaan rinta rottingilla. Keinotekoisuus, synteettiset raaka-aineet tai koneellinen valmistus eivät sovi Kaurilan Saunan arvomaailmaan.

Kaikki tuotteemme aina saippuapaloista mehiläisvahakynttilöihin ovatkin käsityötä; ne ovat Helsingin Pitäjänmäellä aikuisten ihmisten omin käsin tekemiä. Tehdasmainen massatuotanto liukuhihnoineen ei sovi Kaurilan Saunan pirtaan vaan pidän tärkeänä sitä, että tuotteemme tehdään uniikisti käsityönä. 

Käsityöläisyys ja tuotteiden yksilöllisyys ylipäätäänkin ovat lähellä sydäntäni. Kun tuotteet tehdään käsityönä alusta loppuun, on jokaisessa tuotteessa ikään kuin pikkuruinen palanen tekijänsä henkeä.

Käsintekemisen ansiosta Kaurilan Sauna pystyy myös työllistämään massatuotantoa useampia ihmisiä; meillä eivät koneet todellakaan ole ihmistyövoimaa korvanneet! Olen tyytyväinen siitä, että olen voinut omalla tekemiselläni luoda kivan työpaikan itseni lisäksi useille muillekin “saunatontuille” (sillä nimellä me itseämme Kaurilan Saunan ahertajina kutsumme). Sitäpaitsi: on todella paljon mukavampaa, kun työkavereina on sieluttomien ja kylmien koneiden sijaan ihania ihmisiä!   

 

Maili työskentelee Kaurilan Saunalla. Amina auttaa sekä kaupalla että tuotteiden pakkauksessa. Roosa pakkaa tuotteita kuvassa. Sara on Kaurilan Saunan IT-tonttu

Kestävä kehitys ohjenuorana

Kestävän kehityksen periaatteet ovat tärkeitä tienviittoja, joiden opastamina Kaurilan Saunakin taittaa taivaltaan. Tarkemmin voit perehtyä aiheeseen tästä. Koska luonnon kunnioitus ja sen monimuotoisuuden vaaliminen ovat meille tärkeitä arvoja, on itsestään selvää, että kannamme oman pienen kortemme kekoon ainutkertaisen maapallomme hyväksi. 

Meille on kunnia-asia saada tarjota kuluttajille ekologisia vaihtoehtoja, jotka kuormittavat ympäristöä  mahdollisimman vähän. Siksi olemmekin esimerkiksi panostaneet ekologisiin täyttöpakkauksiin. Haluamme tukea kotimaista työtä ja siksi pyrimmekin teettämään pakkaukset, etiketit ja kaiken muunkin mahdollisen Suomessa. Näin myös kuljetusten aiheuttamat ympäristöpäästöt jäävät osaltamme mahdollisimman pieneksi

Kaurilan Sauna on panostanut elologisiin pakkauksiin.

Luonto sydämen asiana Kaurilan Saunan tuotefilosofia

Moni herää kesämökkijärvensä tilaan viimeistään loppukesän sinileväaaltojen liplatellessa tai metsien merkitykseen kanttarellikoivikon avohakkuun myötä. On hyvä, että hereille havahdutaan viimeistään silloin! Suomessa on ainutlaatuinen luonto, jota todella kannattaa arvostaa ja vaalia. 

Minulle Suomen ihanat, puhtaat järvet ja ainutlaatuinen saunakulttuuri ovat sydämen asioita. Meistä jokainen voi omilla valinnoillaan vaikuttaa vesistöjemme tilaan; on todella paljon väliä, millaisia aineita kesämökillään käyttää. Valitsemalla luontoa mahdollisimman vähän kuormittavia tuotteita teet pienen hyvän teon, josta luonto kiittää kauniisti.

Suomen luonto on todellinen aarrearkku, jonka tarjoamia antimia arvostan suuresti. Sydäntäni lähellä on myös suomalainen kansanviisaus, joka todellakin on ammentamisen arvoinen; luonnostamme löytyy valtavasti hellävaraisesti hoitavia (mutta samalla todella tehokkaita) antimia, joita jo esiäitimme ja -isämme ovat käyttäneet ihonhoidossa. Näille samoille luonnonlähteille palataan Kaurilan Saunan tuotteissa; esimerkiksi hunaja, turve, perunajauho sekä hamppu- ja rypsiöljyt ovat täysin kotimaisia raaka-aineita, joilla on pitkä käyttöhistoria kauneudenkin hoidossa.

Kaurilan Saunan tuotefilosofia tiivistyy luonnon kunnioittamisen ja sen antimien hellävaraisen ja arvostavan hyödyntämisen lisäksi neljään perusperiaatteeseen, jotka ovat kirkkaina mielessäni uusia tuotteita suunnitellessani: ekologisuus, mutkaton toimivuus, esteettisyys ja arjen luksus näistä elementeistä on kaikki Kaurilan Saunan tuotteet rakkaudella tehty.

Saaralle luonto ja ekologisuus ovat tärkeitä arvoja.

Kaurilan Saunan tuotteissa eläinkokeettomuus on itsestäänselvyys

Kaurilan Saunan tuotteita ei ole testattu eläinkokein. Mielestäni eläinkokeet ovat aivan kauhea asia ja pahimmanlaatuista eläinrääkkäystä. On täysin selvää, ettei Kaurilan Saunan tuotteita ole koskaan testattu eläimillä eikä koskaan tulla testaamaankaan. Kaiken elollisen kunnioitus on yksi toimintamme punaisista langoista.

Saara ja Olavi

Läsnä ollen, arjen pienistä iloista nauttien

Me Kaurilan Saunalla ajattelemme, että jo “pelkkä” aito läsnäolo muuttaa maailmaa pikkuisen paremmaksi. Haluammekin muistuttaa ihmisiä pysähtymisen ja tästä hetkestä nauttimisen tärkeydestä.

Kiireisenkin arjen keskelle on tärkeää raivata itselleen rauhallista aikaa, jolloin voi keskittyä omaan hyvinvointiinsa ja itsensä lempeään hoitamiseen. Palautumisesta huolehtiminen ja rentoutuminen on jaksamisen kannalta todella tärkeää. Myötätunto ja aito armollisuus sekä itseä että kanssakulkijoita kohtaan tekee arjesta lempeämpää. 

Pienistä asioista iloitseminen ja hyvän huomaaminen jokaisessa päivässä lisäävät tyytyväisyyttä elämään. Joskus hyvä olo ja rauhallinen mieli lymyää vain muutaman syvähengityksen päässä toisinaan taas tyyneyttä voi tuoda mehiläisvahakynttilän polttaminen tai appelsiininkukan tuoksuisen vartalovoiteen siveleminen iholle. Jokainen päivä on täynnä ainutkertaisia hetkiä, joista jokainen tarjoaa mahdollisuuden hyvän olon oivalluksiin.“Anna enemmän kuin saat”

Kaurilan Saunalla on ollut paljon erilaisia kampanjoita, joiden tuottoja olemme lahjoittaneet monenlaisiin hyväntekeväisyyskohteisiin. Yrityksenä pyrimme olemaan nettopositiivinen ja antamaan yhteiskunnalle takaisin enemmän kuin siltä saamme.
Tämä ajatus pohjautuu mummini opetukseen, joka on kulkenut matkassani jo pienestä pitäen. “Anna enemmän kuin saat”, kuului mummini elämänohje. Tämän viitoittamana Kaurilan Sauna on esimerkiksi toivottanut tervetulleeksi porukkaansa myös vaikeasti työllistyviä henkilöitä ja näin tukenut heidän paluutaan työelämään. Uskomme, että hyvä ja sopiva työ on paras tapa kuntouttaa työkyvyttömiä ja haluamme auttaa niitä, joiden on muuten vaikea löytää työpaikkaa. Tästä voit lukea lisää Planet Company -sivustolta.

 

ARVOT: Kaurilan Saunan arvoista voit lukea lisää täältä


TARINA: Mistä kaikki oikein alkoi? Lue Kaurilan Saunan tarina täältä

← Older Post Newer Post →Leave a comment