FI-Natura sertifikaatti

FI-Natura on vuonna 2014 perustettu suomalainen luonnonkosmetiikkasertifikaatti ja voittoa tavoittelematon yhdistys. FI-Natura-sertifikaatti on kuluttajalle tae aidosta kotimaisesta luonnonkosmetiikasta. Sen avulla kuluttajan on helppo tunnistaa aito suomalainen luonnonkosmetiikka ja erottaa se viherpestyistä kosmetiikkatuotteista.

Luonnonkosmetiikka on kosmetiikkaa, jonka raaka-aineet ovat peräisin luonnosta. Lähes kaikki synteettiset raaka-aineet ovat kiellettyjä, ja raaka-aineissa suositaan luonnosta kerättyjä tai luomuviljeltyjä aineita. Tuotteiden pakkaukset ovat kierrätettäviä, ja eläinkokeiden käyttö on ehdottomasti kiellettyä.

Luonnonkosmetiikalle ei toistaiseksi ole kosmetiikkalainsäädännössä erillistä määritelmää, minkä johdosta alalla esiintyy runsaasti viherpesua. Viherpesu on valitettava ja epäeettinen ilmiö, joka näkyy synteettisten ja epäekologisten tuotteiden markkinointina niin, että kuluttajalle syntyy mielikuva luonnollisesta tuotteesta. Viherpesun kaitsemiseksi alalle on syntynyt luonnonkosmetiikkasertifikaatteja, joiden yhteinen tavoite on luoda luonnonkosmetiikalle yhteneväiset ja selkeät kriteerit. Sertifikaatti auttaa kuluttajaa erottamaan aidosti luonnollisen tuotteen viherpestyistä tuotteista. Suomalainen luonnonkosmetiikkasertifikaatti FI-Natura toimii lisäksi merkkinä aidosti suomalaisesta tuotteesta ja suomalaisesta työstä.