Mökkikauden parhaat valinnat

Posted by Terhi Laakso on

Laitetaan luonnon helmat heilumaan ja käännetään auton nokka kohti kesämökkiä! Tästä jutusta nappaat hyvinvointia lisääviä hemmotteluvinkkejä mökkielämän sulostuttamiseen. Vastuullinen mökkeilijä tekee valintansa totta kai luontoa kunnioittaen.

 

Tiesitkö, että Suomessa on yli kolme miljoonaa saunaa ja yli puoli miljoonaa kesämökkiä? Olemme siis varsinaista mökkikansaa, jolle myös saunominen on tärkeä asia. Kesämökin sauna onkin meistä monelle kaikkein rakkain ja merkityksellisin löylyttelypaikka. Leppoisasti saunoessa mielen myrskyt tyyntyvät ja rentoutunut olo hiipii koko kehoon. Rauhalliseen saunomiseen kuuluu olennaisesti myös itsensä hemmottelu ja hoitaminen; ja juuri tähän Kaurilan Saunan apajista on toden totta mitä ammentaa! Halutessasi voit lukea lisää Kaurilan Saunan saunomisfilosofiasta tästä.

Saunahunaja, -turve, löylytuoksut, laudeliinat, saunahatut, löylynhenget, kiulut, kauhat, pesusienet, -harjat, -laput — mitä ikinä saunomiseen kaipaatkaan, se löydät taatusti Kaurilan Saunan verkkokaupasta ja Helsingin Munkkiniemessä sijaitsevasta kivijalkamyymälästä. Saunahunajan ja saunaturpeen käytöstä ja hyödyistä voit lukea lisää blogistamme.

Kaurilan Saunan Myymälä Helsingin Munkkiniemessä

 

Kaurilan Saunan Saara ja Jaakko kannustavat antamaan mökillä aikaa hemmottelulle. Siksipä myös heidän omille mökkireissuille lähtevät luonnollisesti mukaan ainakin saunaturve, saunahunaja, voidedeodorantti, hiekkasaippua, palashampoo sekä vartalovoi ja -öljy. Myös sheavoita ja kookosöljyä pakataan mukaan. Lisäksi anopille viedään aina tuliaisiksi pitsikynttilä.

- Vedettömiä tuotteita on aina mukava ottaa mukaan, koska ne ovat kevyitä. Lisäksi tietysti sertifioitu luonnonkosmetiikka takaa sen, ettei vesistöön joudu haitallisia aineita, Saara ja Jaakko toteavat.

 

 

Lempeitä valintoja ihmiselle ja muulle luonnolle

Kesämökillään moni havahtuukin vesistöjen tilaan ja niiden suojelun tärkeyteen. Perusmarketin tököttien sijaan mökkireissulleen kannattaakin napata mukaan ekopesuaineita, jotka kuormittavat ympäristöä mahdollisimman vähän. Kaurilan Saunan valikoimista löydät mainion valikoiman biologisesti hajoavia pesuaineita, joilla puunatessa ei luontokaan likaannu! Esimerkiksi kotimaiset Ole Hyvä - ekopesuaineet ovat kesämökkiläisen luottovalinta.

Vaikka pyrkimyksenä olisikin suosia minimalistista pakkaustyyliä, kuskattavaa kertyy yleensä röykkiökaupalla. Monitoimituotteiden suosiminen onkin järkivalinta: kymmenien purnukoiden sijaan tarvitaan mukaan vain muutamia.

Superluokan simppeliyttä arvostava luottaa kesämökilläänkin aitoon marseillesaippuaan - tuohon pesupuuhien monitaituriin, jolla saa puunatuksi puhtaaksi melkein kaiken! Marseillesaippua sopii mainiosti esimerkiksi käsien, vartalon ihon, hiusten, lemmikkieläinten turkkien, pyykin tai astioiden pesuun. Eikä tässä vielä kaikki: marseillesaippuaa voi hyödyntää myös hammastahnana, koiperhosten karkottajana, haavojen puhdistuksessa ja hyönteisten pistojen aiheuttamaa kutinaa lievittämään.

Kaikkien hiuksille marseillesaippua ei kuitenkaan sovi, sillä osan tukkaa se tuppaa takuttamaan. Hellivämpiä valintoja mökkihiusten pesuun ovat Kaurilan Saunan shampoo- ja hoitoainepalat, jotka sisältävät pelkkiä peseviä ja hoitavia tehoaineita; palamuotoisen tukkataikurin valitessasi et kanna turhaan mukanasi vettä.

Monitoimituotteiden parhaimmistoon lukeutuvat marseillesaippuan lisäksi shea- eli karitevoi sekä kookosöljy. Näitä Kaurilan Saunan väkikin suosittelee ottamaan mukaan mökkireissulleen:

- Sheavoi suojaa jonkin verran auringolta ja sillä saa helposti pehmennetyksi puutarhatöiden kovettamat kädet. Kookosöljyllä voi antaa illan tullen ihanan hieronnan puolisolle, Saara kannustaa.

Mökkisaunan kruunaa ihoa hoitava ja hemmotteleva turvenaamio. Löylyttelyn jälkeen ihoaan voi helliä vartaloöljyllä tai -voilla. Esimerkiksi eteerisellä piparminttuöljyllä ryyditetty vartaloöljy tai -voi tuo hipiälle viilentävän tunteen, joka on omiaan etenkin helteiden hehkutellessa.

Nappaa mökkituotteet mukaasi näppärästi verkkokaupastamme.← Older Post Newer Post →Leave a comment