Kaurilan Saunan deovoiteet pitävät kainalot raikkaina koko päivän

Julkaissut Terhi Laakso

Kaurilan Saunan Deovoide on sertifioitua luonnonkosmetiikkaa.

Kaurilan Saunan voidemaiset deodorantit ovat hellävaraisia kainalokavereita, jotka eivät petä hikisimmälläkään hetkellä. Ei olekaan ihme, että niillä on sankoin joukoin tyytyväisiä käyttäjiä. 


Luonnonkosmetiikkalaatuisen, hienhajua tehokkaasti estävän deodorantin löytäminen ei ole kovin helppoa. Moni onkin suorastaan hurmaantunut testattuaan Kaurilan Saunan voidemaisia deodorantteja, jotka toimivat erinomaisesti myös reippaan kuntoilun tuoksinassa tai helteiden hehkutellessa! 

 

Kaurilan Sauna on ekologisten deovoiteiden edelläkävijä

Kaurilan Sauna lienee ensimmäinen suomalainen yritys, joka alkoi valmistaa deodoranttivoiteita ja Kaurilan Saunan Saara saattoi jopa keksiä kieleemme “deovoide”-sanan!

Kaurilan Saunan deodorantit ammensivat inspiraationsa hikisistä hetkistä:

  • Vuonna 2009 perustin Kaurilan yleisen saunan, jossa saunotin ihmisiä. Hiki olikin päivittäin läsnä työssäni, Saara muistelee.

Häntä alkoi pohdituttaa se, millaisia myrkkyjä ihmiset tuuppaavat kainaloihinsa. Etenkin huolestusta herättivät antiperspirantit, joiden toiminta perustuu ihohuokosten tukkimiseen. Ihohuokosemme tekevät tärkeää työtä niin lämmönsäätelyn kuin kuona-aineiden poistonkin saralla ja sen vuoksi niiden toimintaa ei pitäisi häiritä.

  • Siivoamista rakastava mummini oli jo vuosia intoillut ruokasoodan tunkkaisia hajuja raikastavista ominaisuuksista. Tästä innostuneena aloin testata soodan voimaa omiin tunkkaisiin hajuihini, Saara kertoo toiminnallisesta ideasta deovoiteiden takana.


Vaikka inspiraatio olikin löytynyt, ei Kaurilan Saunan deovoiteita kuitenkaan kehitetty hetkessä. Onnistuneen lopputuloksen aikaansaamiseksi tarvittiin monta kokeilua ja paljon erilaisten reseptien testausta. Lopulta löytyi formula, joka oli ylitse muiden; kainaloon sipaistava deovoide saatiin valmiiksi. 


Kaurilan Saunan deovoide on hellävarainen ja tehokas kainalokaveri

Nykyisin jo todella moni on herkistynyt “perusmarketeissa” myytäville deodoranteille, jotka sisältävät melkoiset tömäköitäkin aineita. Luonnonkosmetiikkalaatuiset Kaurilan Saunan deodorantit ovat hellävaraisia valintoja, ja ne sopivatkin myös ensimmäisiksi deodoranteiksi “haisuliteineille”.

  • Aivan erityisen hellävarainen vaihtoehto on vegaaninen Hajusteeton deovoiteemme. Tietoomme ei ole tullut yhtään asiakasta, jolle tämä ei olisi sopinut, Saara opastaa ja jatkaa:
  • Suosittelemme kaikki kokeilemaan rohkeasti luonnollisia deovoiteita! Olemme käyttäneet ennen oman deodorantin valmistusta erilaisia teollisia deodorantteja kymmeniä vuosia ja mielestämme meidän dödöt ovat maailman parhaita, hän lisää hymyillen.

Kaurilan Saunan lempeät deovoiteet ovatkin fiksu valinta kaikkien kainaloihin. Unisex-deodoranttien raikkaat tuoksut ovat peräisin luonnollisista eteeristä eli haihtuvista öljyistä. 


- Ihmettelemme itsekin deovoiteidemme tehoa! On hämmästyttävää, ettei dödö ole pettänyt kertaakaan vaikkei sitä lisäilisikään päivän mittaan; aamulla kainaloon levitetty deovoide pitää siis pintansa iltaan saakka, Kaurilan Saunan deovoiteen kehittänyt Saara hehkuttaa. 

Myös Kaurilan Saunan Jaakko on käyttänyt deovoiteita todella tyytyväisenä päivittäin jo viitisen vuotta. Pitkän työpäivän jälkeen hän voi tyytyväisenä treenailla kuntosalilla huolestumatta lainkaan siitä, että kanssaharrastajien hajuaisti joutuisi koetukselle. 

Juuri deovoiteiden tehokkuus onkin asia, josta asiakkaat antavat eniten ylistävää palautetta. Kaurilan Saunan deovoiteen löydettyään moni on voinut vihdoin lopettaa tehokkaan ja hellävaraisen deodorantin etsimisen.

 Deovoide levitetään kainaloihin sormin.

Omat kainalot tutuiksi!

Voidemaiset deodorantit levitellään sormin kainaloihin. Sormiin jääneen deodorantin voikin halutessaan pyyhkäistä vaikka jalkoihin tai hieroa käsiin: voidetta ei mene yhtään hukkaan!

Deovoiteiden käyttäjälle kainalot tulevat siis tutuiksi, mikä on terveytemme kannalta erinomainen asia:

  • Kun deovoiteen levittää sormin kainaloihinsa, tulee tietoiseksi siitä, mitkä muhkurat kuuluvat kainaloalueelle ja mitkä eivät, Saara selventää.

Deovoide raikastaa myös hikiset jalat

Tiesithän, että kainaloiden lisäksi deodoranttia voi käyttää myös jalkahien hajua hillitsemään? Itse asiassa Kaurilan Saunan jalkavoidekin sai inspiraationsa deodoranteistaan, joiden ainesosana vaikuttava sooda pitää niin jalat kuin kainalotkin raikkaina.

 

 


Täyttöpakkaus tekee deovoiteesta entistäkin ekologisemman

Deovoide on myös jätettä välttelevälle oivallinen valinta; samaa purkkia voi käyttää vuosia, kun lisädödönsä ostaa superekologisessa täyttöpakkauksessa. Näin jätevuorten paisumista saa dödöjätteen osalta helposti hillityksi.

Deovoiteiden ympäristöystävällisyyttä lisää niiden riittoisuus: herneenkokoinen nokare riittää tuomaan tehoa koko päiväksi. 

Kaurilan Saunan deovoiteita on kahdenlaisia: mehiläisvahalla ryyditettyjä sekä vegaanisia versioita, joissa on käytetty mantelivahaa mehiläisvahan tilalla. Kumpikin pohjaa tehonsa kainaloita raikastavaan soodaan. Deovoiteista suosituimpia ovat appelsiinin, sitruunaruohon ja alppiruusun tuoksuiset versiot. Myös upouusi, matkakokoinen vegedeodorantti on kerännyt kosolti kiitosta kiinteämmän koostumuksensa ansiosta.


Sooda on ekodeodoranttien hellävarainen tehoaine

Kaurilan Saunan deovoiteiden tehokkuuden takana on muiden ainesosiensa ohella ruokasooda, joka on luonnollinen, hellävarainen ja hyvin siedetty aines. Antibakteerisena ja emäksisenä aineksena soodasta saadaankin luotettavaa tehoa luonnondeodorantteihin. Koska soodan väitetystä allergisoivuudesta kohkattiin kuitenkin taannoin nettimaailmassa kosolti, on nyt aika murskata myytit asian suhteen. Sooda-allergiaksi erheellisesti luultu kainaloiden ihoärsytys johtuu siis yleensä muista herkistäjistä ei deodoranteissa olevasta ruokasoodasta.

 Ensinnäkin sooda ei ole allergeeni: Yhdysvalloissa tehtyjen laajojen tutkimusten mukaan sooda ei kuulu aineisiin, jotka aiheuttaisivat allergiaa. Vaikka tämä ei tietenkään tarkoita sitä, etteikö soodasta voisi ikinä saada iho-oireita, on selvää, että tämä on todella harvinaista. Halutessasi voit lukea asiasta lisää tästä:
Jos oma soodansietokyky kuitenkin epäilyttää, kannattaa asia testata kätevästi kotikonstein: sekoita puoli teelusikallista ruokasoodaa vesitilkkaan ja sivele tahnaa ihollesi. Jos mitään ihoreaktiota ei ilmaannu, siedät soodaa erinomaisesti.
Kainaloiden ihon ärtyneisyyden takana voi olla vaikkapa uuttera sheivaaminen, joka on saattanut saada karvatupet ärtymään. Myös monien luonnondeodoranttien ainesosina käytetyt eteeriset öljyt voivat aiheuttaa ihoreaktioita: jos kärsii sitrusallergiasta, saattaa eteerisellä appelsiiniöljyllä rikastettu ekodeodorantti aiheuttaa ihoärsytystä. Myös deodoranttien mehiläisvahasta sille allergiset voivat saada ihoreaktioita.
Hikirauhasten toiminnan blokkaavia antiperspirantteja aiemmin käyttäneillä kainaloihon ärtyminen voi johtua myös kainaloiden kosteudesta, johon keho ei vielä ole tottunut. Kosteuteen saa tehokkaan avun “puuteroimalla” kainalonsa talkilla, perunajauholla tai silkkipuuterilla.

Jos haluat minimoida kainaloidesi ihoärsytysriskin, suosittelemme valitsemaan Kaurilan Saunan vegaanisen Hajusteettoman deovoiteen, jossa ei ole lainkaan eteerisiä öljyjä eikä mehiläisvahaa. 


Tutustu deovoiteiden valikoimaamme tästä ja löydä oma suosikkisi! 

 

← Vanhempi julkaisu Uudempi julkaisu →Jätä kommentti